Camera’s enzo

Camera’s enzo

Ik heb het altijd leuk gevonden te fotograferen, het begon natuurlijk met compactcamera’s met rolletjes. Ik heb nog even een analoge Canon spiegelreflex gehad en daarna een aantal compacte digitale camera’s. De eerste was een speelgoedcamera, de foto’s waren erbarmelijk, maar ik vond het een wonder! Ik kon ze zo op mijn Windows 95 pc zetten! En zo kwamen mijn schilderijen in volle glorie op mijn eerste website te staan.

Daarna volgde leuks als Olympus, Fuji, Sony, Panasonic Lumix en Canon Powershots; o.a. de G10. Een Olympus spiegelreflex. Fijne camera; te veel ruis naar mijn zin. De Canon EOS lokte weer. Ik ben een Canon vrouw. Dus kwam de EOS 450D, waar ik jaren plezier van heb gehad. Maar toen wilde ik Nikon proberen. Ik werd op afstand verliefd op deze mooie camera, de reclamemuziek deed er geen goed aan… Een D5100, een hele goede camera, maar ik miste het gevoel wat ik met Canon heb. Nu heb ik al een aantal jaar een Canon EOS 60D en deze blijf ik superfijn en goed vinden.

Daarbij heb ik enkele filters en mooie lenzen. Tamron 17-50/2.8 non VC, Canon 55-250 usm, Canon 100mm macro L en de Canon 50mm/1.8. Als ik op pad ga neem ik meestal de eerste twee mee.

Meestal fotografeer ik in RAW, voor de meeste controle, en bewerk in in de software van Canon en Photoshop na. Ik vind het leuk daar mee te experimenteren, voor meer sfeer of effekt.

Update 2017: Canon 60D vervangen voor 80D, ook een prachtige camera!

Update 2021: Nikon D7500 gekocht en zeer blij mee. Oeps.

Reacties zijn gesloten.