Maria Meester

Sinds ik een penseel kon vasthouden schilder ik al, maar fotograferen is in de loop van de afgelopen 15 jaar steeds meer mijn tweede passie geworden. Dit doe ik voornamelijk veel in West-Friesland.

Vooral natuurfoto’s, bloemen, landschap in Nederland en oude sfeervolle dingen met karakter hebben mijn interesse. Mijn fascinatie voor mysterieuze, sombere en oude objecten en plaatsen komt steeds meer tot uiting. Doe mij maar een vergeten boetje of een spookachtig, leegstaand huis. Ik probeer het weer te geven zoals het is, het onderwerp zijn eigen verhaal te laten vertellen en soms door bewerking in software het gevoel dat ik wil overbrengen te versterken.

Als tegenwicht zet ik ook graag de schoonheid van bloemen op de foto. En putdeksels dan? Er zijn zo veel prachtige, bijzondere en verschillende putdeksels, als je er op let, daarom verzamel ik ze.

In Andijk ben ik geboren als dochter van een tuinder. Toen ik 19 was heb ik een jaar gereisd, ben ik in de kibbutz in Israel geweest en in Griekenland en Engeland. Toen ik 24 was ben ik in Hoorn gaan wonen en nu woon ik sinds 5 jaar met mijn vriend, zoon en twee katten in Ursem. Ik werk part-time als bestuifster bij zaadveredelingsbedrijven. Hier worden bloemen gekruist, om zaden van nieuwe of betere bloemen te ontwikkelen voor in de tuin.

Mijn schilderijen zijn kleurrijk en vaak abstract. Je kunt ze zien op www.mariameesterart.com.